DYGNET RUNT:


E-post
| 031-12 12 90

juridik testamente

Juridik

Juridik

Bostadsbyte och tömning av dödsbo

När ett dödfall har inträffat är det mycket som förändras. Många gånger känns som något saknas hemma. Det kan också kännas övermäktigt att ta hand om ett hus och dess underhåll själv. En del har nära och kära som kan hjälpa till men många saknar detta. Med många års erfarenhet i fastighetsbranschen och goda relationer med mäklare kan vi hjälpa er med ett bostadsbyte. Vi kan även förmedla kontakt med företag som tömmer/köper upp dödsbon och flyttfirmor. Välkommen att kontakta oss på Begravningsbyrå Heaven & Juridik.

Juridik


Våra kunniga och erfarna jurister hjälper dig. Hos oss kan du känna dig trygg med hjälpen som du får av våra jurister kring juridiska frågor. Dessutom kan dem tillhandahålla juridisk hjälp på olika språk. Frågor som rör familjen är väldigt betydelsefulla för parterna och kräver således en stöttande, lyhörd jurist med god kompetens och stor mängd omtanke. Nedan finner ni exempel på vad juristerna kan hjälpa till med inom familjerätt.

  • Testamente
  • Bouppteckning
  • Framtidsfullmakt
  • Bodelning
  • Arvskifte
  • Samboavtal
  • Äktenskapsförord
  • Fullmakt

Testamente

I ett testamente som är en juridisk handling, bestämmer du helt eller delvis hur arvet efter dig ska delas upp när du inte längre är i livet. Börja med ett samtal med våra jurister och låt dem hjälpa och vägleda dig.

Bouppteckning

När en person avlider så är huvudregeln att dödsboet ska göra en bouppteckning inom 4 månader. En bouppteckning är sammanställning på tillgångar och skulder för den avlidne. Vem som ingår i dödsboet kan vara olika. Det är ofta anhöriga såsom make, maka, sambo eller partner och efterarvingar (barn).
Släktutredning görs för att se vilka personen som ska ingå i boet.

Att rekommendera är att inte betala räkningar för den avlidne förrän man fått en tydlig överblick på det ekonomiska. Finns det en osäkerhet på pengarna i dödsboet ska man avvakta att betala räkningar då begravningskostnaden och bouppteckningskostnaden ska betalas först.

Finns det inte pengar till att betala en begravning, kan man kontakta socialkontoret på din ort och ansöka om ekonomisk bistånd. I dagsläget finns ett maximalt bistånd för begravning på ett ½ prisbasbelopp.

Hos oss på Begravningsbyrå Heaven & Juridik hjälper vi dig även med det juridiska efter ett dödsfall.

Funderar du på vad som skulle hända om någon närstående skulle bli allvarligt sjuk?

En framtidsfullmakt börjar gälla när du själv inte längre kan ta hand om dina angelägenheter på grund av att du blir fysiskt sjuk, får en psykisk störning eller liknande. Tanken med en framtidsfullmakt är att den ska vara ett alternativ till att utse en god man eller en förvaltare och kan ge enskilda personer större integritet och självbestämmande i sina egna ekonomiska och personliga angelägenheter. Kontakta oss för att skapa en juridisk korrekt och anpassad fullmakt till för dig.

 

Föreläsningar


En framtidsfullmakt börjar gälla när du själv inte längre kan ta hand om dina angelägenheter på grund av att du blir fysiskt sjuk, får en psykisk störning eller liknande. Vi tycker det är viktigt att informera och dela med sig av information kring framtidsfullmakt, testamente, bouppteckningar osv. Vi erbjuder därför kostnadsfria juridiska möten och informationsträffar kring juridiska frågor. Kontakta oss så hittar vi en tid och kommer till er och föreläser.

På vårt kontor i Tuve hålls regelbundna informationsmöten.

föreläsningar juridik

Låt oss hjälpa dig. Tillsammans planerar vi ett varmt och personligt sista avsked. Vi kan stötta dig med allt ifrån dödsannons till genomförande av begravning. Oavsett om du vill ha mycket eller lite hjälp finns vi tillgängliga.

Välkommen till begravningsbyrå Heaven & Juridik i Göteborg.