DYGNET RUNT:


E-post
| 031-12 12 90

bära kista vid begravning

Att bära kista

bära kista begravning

Att bära kista


Om kistan bärs in först är det mest vanliga idag att kistan placeras längst fram i kyrkan innan besökarna anländer. Det traditionella är att den avlidne ligger med fötterna mot korset vilket symboliserar att hen ska kunna se mot öster. Det förekommer också att kistan bärs in samtidigt som de anhöriga anländer in i kyrkan.

Om kistan bärs fram först så kommer den att bäras ut i slutet av akten för gravsättning med kistbegravning. Kistan kan av praktiska skäl placeras med huvudändan vänd mot korset om det är en begravning med gravsättning. Då behöver inte kistan vändas när den bärs ut. Om detta är rätt eller fel får var och en avgöra. Vid gravsättning med kistbegravning kommer kistan att bäras ut först innan gästerna lämnar kyrkan. Sedan sker avskedet runt graven.

Man kan givetvis avstå att bära kistan om man vill det. Det kan vara av praktiska skäl eller att man inte har tillräckligt många antal bärare. Då ber man oss att vi ordnar detta.

Låt oss hjälpa dig. Tillsammans planerar vi ett varmt och personligt sista avsked. Vi kan stötta dig med allt ifrån dödsannons till genomförande av begravning. Oavsett om du vill ha mycket eller lite hjälp finns vi tillgängliga.

Välkommen till begravningsbyrå Heaven & Juridik i Göteborg.