Boka möte eller kontakta oss dygnet runt via e-post eller 031 – 12 12 90

Planera begravning

Planera begravning

Planera begravning

Planera begravning


Vid vårt första möte vill vi både lära känna dig som närstående och veta mer om den avlidna. Du får själv berätta om dina önskemål och tankar så vi får en bild av den som har avlidit. Tillsammans utformar vi ett personligt avsked som blir ett värdefullt minne när livet efter begravningen ska gå vidare.

Några saker att fundera på innan vi träffas kan vara:

  • Hade den avlidne egna önskemål om sin begravning?
  • Finns det något ifyllt i Min sista vilja?
  • Var ska begravningsceremonin hållas?
  • Ska ni ha en gravplats eller ska ni sprida askan i minneslund eller på någon annan plats?
  • Ska begravningsceremonin vara kyrklig, borgerlig eller enligt någon annan trosinriktning?
  • Ska begravningsceremonin hållas bara för de närmaste eller en större krets?
  • Vill ni ha en minnesstund efter begravningsceremonin?

Att tänka på inför begravningen

Ofta hålls en begravningsceremoni i en kyrka eller ett kapell på kyrkogården, men likaväl kan den hållas exempelvis i en trädgård, på en klippa vid havet eller i hemmet – valet är ditt. Vid en borgerlig begravning är valen oändliga.

Musik och minnesstund

Musik är en del av begravningsceremonin. I kyrkan sjunger man ofta psalmer, spelar något orgelstycke eller har en solist som spelar något instrument eller sjunger. Vid en borgerlig begravning är det fritt fram att välja vilken musik och sång man vill ha. Musiken kan också vara en del av minnesstunden där man får dela sina minnen och umgås efter begravningen. Det är vanligt att man äter och dricker något tillsammans.

Minnesgåva

Många av dina gäster kommer vilja hedra er närstående med blommor. Det finns också möjlighet att att uppmärksamma välgörande ändamål i samband med begravningen genom en sk. minnesgåva. Det innebär att du föreslår ett ändamål där gästerna kan välja att donera en gåvan till. Fonden sänder i sin tur ett gåvobevis till de anhöriga som avsändare.

Genom att skänka pengar till ett välgörande ändamål via en minnesgåva hedras minnet av en närstående.

Programkort, minnessida & dödsannons

Programkortet gör det lättare att följa med under begravningsceremonin och blir också ett minne som man kan spara. Det finns flera alternativ till motiv att välja på till korten.

Minnessidor är en plats att dela av sig av sina minnen. Här kan man också hitta information om begravningen, beställa blommor eller ge en minnesgåva.

Minnesbok

Minnesboken är en av våra mest uppskattade produkter. Vi skapar och hedrar minnet av den avlidne. Vi för samman minnena från begravningsceremonin och minnesstunden i en vacker minnesbok. 

 

För anhöriga

En av livets svåraste stunder är när en vän eller familjemedlem går bort. Som begravningsbyrå bistår vi med stöd och stöttar dig med allt det praktiska. Vi hjälper till med val av kista eller urna. Blommor och plats för ceremoni. Saknar ni en passande plats för minnesstund hjälper vi till även med det.

Vi gör allt för att skapa en personlig och varm begravningsceremoni.

Planera begravning

Planera begravning

Boka möte med oss

Boka möte med oss

Boka möte med oss

Val av kyrka & Kapell

Boka möte med oss

Val av blommor

Planera begravning

Val av kistor

Boka möte med oss

Val av urnor

Boka möte med oss

Att bära kista

Boka möte med oss

Skapa dödsannons