DYGNET RUNT:


E-post
| 031-12 12 90

Planera begravning

Planera begravning

Planera begravning

Planera begravning


Vid vårt första möte vill vi både lära känna dig som närstående och veta mer om den avlidna. Du får själv berätta om dina önskemål och tankar så vi får en bild av den som har avlidit. Tillsammans utformar vi ett personligt avsked som blir ett värdefullt minne när livet efter begravningen ska gå vidare.

Några saker att fundera på innan vi träffas kan vara:

  • Hade den avlidne egna önskemål om sin begravning?
  • Finns det något ifyllt i Min sista vilja?
  • Var ska begravningsceremonin hållas?
  • Vill ni ha en gravplats, sprida askan i minneslund , gravsätta i askgravlund eller på någon annan plats?
  • Ska begravningsceremonin vara kyrklig, borgerlig eller enligt någon annan trosinriktning?
  • Ska begravningsceremonin hållas bara för de närmaste eller en större krets?
  • Vill ni ha en minnesstund efter begravningsceremonin?

Att tänka på inför begravningen

Ofta hålls en begravningsceremoni i en kyrka eller ett kapell på kyrkogården, men likaväl kan den hållas exempelvis i en trädgård, på en klippa vid havet eller i hemmet – valet är ditt. Vid en borgerlig begravning är valen oändliga.

Musik och minnesstund

Musik är en del av begravningsceremonin. I kyrkan sjunger man ofta psalmer, spelar något orgelstycke eller har en solist som spelar något instrument eller sjunger. Vid en borgerlig begravning är det fritt fram att välja vilken musik och sång man vill ha. Musiken kan också vara en del av minnesstunden där man får dela sina minnen och umgås efter begravningen. Det är vanligt att man äter och dricker något tillsammans.

Minnesgåva

Många av dina gäster kommer vilja hedra er närstående med blommor. Det finns också möjlighet att att uppmärksamma välgörande ändamål i samband med begravningen genom en sk. minnesgåva. Det innebär att ni som anhöriga kan föreslå ett ändamål dit gästerna har möjlighet att donera en gåva. Fonden sänder i sin tur ett gåvobevis till er. Oftast går detta via begravningsbyrån. Då skriver vi ut gåvobevisen och tar med dom till ceremonin och lämnar till anhöriga.

Genom att skänka pengar till ett välgörande ändamål via en minnesgåva hedras minnet av en närstående.

Programkort, minnessida & dödsannons

Programkortet gör det lättare att följa med under begravningsceremonin och blir sedan ett minne som man kan spara. Det finns olika motiv att välja mellan till korten. Det kan vara fint om motivet speglar den avlidne på ett eller annat sätt.

Minnessidan är en plats där du kan dela av dig av dina minnen, tända ett ljus och dela din omtanke. På minnesidan hittar man information om begravningen, hur man beställer blommor eller ger minnesgåvor. Som anhörig kan man också lägga in egna bilder som knyter an till den avlidnes liv.

Minnesbok

Minnesboken är en av våra mest uppskattade produkter. Vi skapar och hedrar minnet av den avlidne. Vi för samman minnena från begravningsceremonin och minnesstunden i en vacker minnesbok. 

 

För anhöriga

En av livets svåraste stunder är när en vän eller familjemedlem går bort. Som begravningsbyrå bistår vi med stöd och stöttar dig med allt det praktiska. Vi hjälper till med val av kista eller urna. Blommor och plats för ceremoni. Saknar ni en passande plats för minnesstund hjälper vi till även med det.

Vi gör allt för att skapa en personlig och varm begravningsceremoni.

Planera begravning

Planera begravning

Boka möte med oss

Boka möte med oss

Boka möte med oss

Val av kyrka & Kapell

Boka möte med oss

Val av blommor

Planera begravning

Val av kistor

Boka möte med oss

Val av urnor

Boka möte med oss

Att bära kista

Boka möte med oss

Skapa dödsannons

Låt oss hjälpa dig. Tillsammans planerar vi ett varmt och personligt sista avsked. Vi kan stötta dig med allt ifrån dödsannons till genomförande av begravning. Oavsett om du vill ha mycket eller lite hjälp finns vi tillgängliga.

Välkommen till begravningsbyrå Heaven & Juridik i Göteborg.