Boka möte eller kontakta oss dygnet runt via e-post eller 031 – 12 12 90

Vad gör man efter ett dödsfall

Vad gör man nu?

Efter ett dödsfall - vad gör man nu?

Vad gör man nu?


Att mista en anhörig är en av livets svåraste stunder. Det är naturligt att man känner sig ledsen och vilsen och osäker på vad man ska göra i denna svåra tid.

Det kan vara svårt att komma ihåg allt och veta vad man ska börja med. Man behöver inte ha bråttom utan ta en sak i taget. Hör gärna av dig till oss på Begravningsbyrån Heaven så hjälper vi dig.

Vad gör man nu - tips

Några tips


Du måste själv informera samtliga dödsbodelägare vid ett dödsfall. Även vänner och kollegor bör informeras om dödsfallet.

Stat, kommun och landsting informeras automatiskt av skatteverket.

Du måste också säga upp avtal, abonnemang, medlemskap, autogiron och stående överföringar. Det finns även andra praktiska saker du bör tänka på vid ett dödsfall.

Se över den avlidnes post så den inte kommer på villovägar, makulera id handlingar, och nytt hem åt husdjur om det finns några. Om den avlidne hade hemhjälp så måste hemtjänsten meddelas samt att man återlämnar handikapphjälpmedel som den avlidne hade hemma.

Till boendet behövs samlas in reservnycklar, lämna in ev. vapen till polisen och lämna in överblivna mediciner till apoteket. Och det viktigaste är att förebygga inbrott i bostaden. Sätt en timer eller belysning etc. så det ser bebott ut.

Vad gör man nu - tips