DYGNET RUNT:


E-post
| 031-12 12 90

Klädsel för begravning

Klädsel för begravning

Kläder för begravning

Klädsel för begravning


Den traditionella klädkoden för kyrkobegravningar har länge varit mörk klädsel för både män och kvinnor. Män ska ha svart eller mörkblå kostym med vit skjorta och en slips i svart eller vitt. Vit slips för närmast anhörig och svart för övriga. Färgtemat gäller även för kvinnor men med inslag av mörkblå och gråa nyanser.

Barn och ungdomar kan ha de kläder de känner sig fina i. De behöver inte vara svart- eller vitklädda. Många väljer idag ljusa kläder på en begravning då det ses som ett sätt att hedra livet. Valfriheten är stor men färgerna ska gå i lugna toner.

Det är också möjligt att ha speciella önskemål om klädseln. Det kan handla om en favoritfärg, ett speciellt klädesplagg eller något annat personligt önskemål. Trots att det finns etikettregistrering kring klädseln vid kyrkobegravningar så finns det inget tvång att följa dem.

Varmt, personligt och enkelt

Låt oss hjälpa dig. Tillsammans planerar vi ett varmt och personligt sista avsked. Vi kan stötta dig med allt ifrån dödsannons till genomförande av begravning. Oavsett om du vill ha mycket eller lite hjälp finns vi tillgängliga.

Välkommen till begravningsbyrå Heaven & Juridik i Göteborg.