DYGNET RUNT:


E-post
| 031-12 12 90

Planera begravning

Val av urnor

Urnor i Göteborg

Urnor i Göteborg


Det finns kistor och urnor i många utformningar. Vill du så kan du få ett personligt motiv målat på kistan eller urnan.

Begravning med urna

Det blir allt vanligare att ha begravning med urna istället för med kista och det finns ett antal fördelar med det. Man kan t ex hålla ceremonin när man själv vill och därefter kan man ha gravsättningen direkt efteråt. 

Harmoni

Urna tillverkad av Arboform, en ekologisk trämassa, som till 100% är biologiskt nedbrytbar. Den nätta guldfärgade dekoren ger en oväntad stilkrock och tillför den stilrena urnan en känsla av elegans. Finns i färgerna grafit, hav, jord, kalk, kol, mossa, plommon och äggskal. Sänkband i linne medföljer.

Urna Xenon Vit
Urna Xenon Grön
Urna Xenon Vit

Våra övriga urnor

Urna Alfa (vit)

Havsbris

Urna av järn eller koppar och finns i färgerna grön eller vitmålad. Du får även välja om du önskar urnan med fackla eller kors. Järn är ett förgängligt material. Urnan finns även i koppar som är beständigt material.

 

Urna Anemos

Frihet

Urna tillverkad i klarlackad björk med skruvlock. Levereras med kors som kan tas bort och ersättas med täckplugg som medföljer. Förgängligt material.

 

Urna Classic

Hopp

Urna med klassisk form tillverkad av massivt trä och fanerad träfiberskiva. Går att få med följande ytbehandlingar: Oljad ek, lackad björk, vitmålad björk och obehandlad furu. Du väljer även om du önskar ha en knopp eller kors. Certifierad enligt FSC®. Det innebär att urnan följer standarder för skogsbruk och spår­barhet som garanterar att trävarorna kommer från ett skogsbruk som tar hänsyn till såväl människor som miljö.

 

Urna Beyond

Närvaro

100% biologiskt nedbrytbart material och formen på urnan är inspirerad av naturens organiska former. Tanken med denna urna är att man ska kunna plantera medföljande fröer. I det lilla bladet, som är fäst vid urnan, finns fröer av Förgätmigej och Björk, som kan gro och spira till vackra blomster under skuggan av ett träd. Dra bort bladet från snöret innan urnan sänks ner i jorden. Sedan kan ni i lugn och ro välja ut en fin plats att sätta fröerna på. 

 Urnan finns i färgerna grågrön, rosa och vit.

 

Urna Bark Grön

Skogsstjärna

Urna av pressad, genomfärgad bark. Förgängligt material. Levereras med fackla som toppdekor. Finns i vit, blå, grön, vit, röd, svart och naturvit.

 

Urna Sand

Sand

Miljövänlig urna tillverkad av sand från vår svenska kust. Ett borttagbart pappersfilter i botten gör att den lämpar sig extra bra för spridning till sjöss men går även bra att ha till gravsättning i jord.

 

Urna Ovum (lackad björk)

Vårvind

Rund urna tillverkad i massivt trä. Finns med följande ytbehandlingar: lackad björk, oljad ek, vitlaserad furu och obehandlad furu.

Certifierad enligt FSC®. Det innebär att urnan följer standarder för skogsbruk och spår­barhet som garanterar att trävarorna kommer från ett skogsbruk som tar hänsyn till såväl människor som miljö.

 

Ovum (betsad)

Vårvind (betsad)

Rund urna tillverkad i massivt trä. Betsad ytbehandling i mahognybetsad körsbär. Förgängligt material.

Certifierad enligt FSC®. Det innebär att urnan följer standarder för skogsbruk och spår­barhet som garanterar att trävarorna kommer från ett skogsbruk som tar hänsyn till såväl människor som miljö.

 

Urna Classic

Hopp (vit + kors)

Urna med klassisk form tillverkad av massivt trä och fanerad träfiberskiva. Går att få med olika ytbehandlingar, knopp eller kors.

 

Urna Gamma

Borg mörkgrå eller svart

Urna tillverkad av järn eller koppar. Där järn är förgängligt och koppar beständigt material. Grå endast i järn. Du får välja mellan fackla eller kors.

 

Urna Diamant (svart)

Diamant

Urna av björkträ målad i miljövänlig sidenmatt färg. Finns i färgerna vitt och svart. Kan även fås i högglans i färgerna rött, svart och vitt. Förgängligt material.

 

Urna Blåklocka

Blåklocka

Askurna av lera, finns som vit eller med handmålad Linnea eller Blåklocka. Förgängligt material.

 

Urna Xenon (grön)

Harmoni

Urna tillverkad av Arboform, en ekologisk trämassa, som till 100% är biologiskt nedbrytbar. Finns i färgerna svart, grön och naturvit. Sänkband i linne medföljer.

 

Urna Tellus

Älska

På det eleganta sidenbandet som finns att välja i flera färger, skrivs en sista hälsning med silverfolierad text. Avtagbar fjäril-magnet som överlämnas till anhöriga.

 

Låt oss hjälpa dig. Tillsammans planerar vi ett varmt och personligt sista avsked. Vi kan stötta dig med allt ifrån dödsannons till genomförande av begravning. Oavsett om du vill ha mycket eller lite hjälp finns vi tillgängliga.

Välkommen till begravningsbyrå Heaven & Juridik i Göteborg.